Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Rode Curry met Bloemkool en Gamba's
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
ml
kokosmelk
▢
2
eetlepels
rode currypasta
▢
Rijstolie
▢
12
flinke
gamba's
kort gebakken
▢
200
gram
bloemkool
geblancheerd
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
lichte sojasaus
▢
Vers basilicum
bai horapa
▢
Verse
koriander
▢
Instructies:
Instructies
Verhit wat olie in een wok en bak hierin de rode currypasta kort aan tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.
Voeg de vissaus, suiker en lichte sojasaus toe en roer goed door.
Doe de gebakken gamba's en geblancheerde bloemkool in de curry en verwarm het geheel nog even.
Leg voor het serveren wat basilicumblaadjes en verse koriander op de curry als garnituur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Serveer deze curry met pandanrijst voor een compleet en smakelijk gerecht.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio vormt een goede combinatie met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij