Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Rode Uiensoep met een Vleugje Cognac
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
Scheutje
olijfolie
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
400
gram
rode ui
in ringen gesneden
▢
50
ml
witte wijn
▢
750
ml
kippenbouillon
▢
1
takje
tijm
geritst
▢
50
ml
cognac
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het fornuis.
Bak hierin de uien en knoflook aan en laat ze 15 minuten zachtjes garen.
Blus af met witte wijn en voeg de kippenbouillon en tijm toe.
Breng de soep aan de kook en laat het geheel vervolgens sudderen op laag vuur gedurende 30 minuten.
Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met cognac, peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze rode uiensoep met stokbrood uit de oven, gegarneerd met gegratineerde Parmezaanse kaas voor een heerlijke toevoeging.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze romige uiensoep.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij