Romige Selderijstamppot met Gorgonzola en Krokante Selderijchips
Een romige stamppot van knolselderij en aardappel, verrijkt met pittige gorgonzola en afgemaakt met knapperige selderijchips voor een heerlijke textuur.
Verhit de frituurolie in een wok of frituurpan en frituur de dunne reepjes knolselderij in 2 minuten krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Kook ondertussen de aardappelen, blokjes knolselderij en bleekselderij samen in een pan met 2½ cm water en een snufje zout en peper, gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Giet het water af en stamp de groenten fijn met de boter en slagroom tot een romige stamppot.
Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de gorgonzola.
Plaats onder de grill en laat de kaas smelten.
Serveer de stamppot met de knapperige knolselderijchips erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse salade met walnoten en balsamico-dressing.Wijnadvies:Een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een zachte Viognier past goed bij de romige structuur en de pittige gorgonzola.