Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Spaghetti met Spinazie en Hamblokjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Koekenpan
snijplank
scherp mes
Grote ronde serveerschaal
Ingrediënten
▢
400
gram
spaghetti
▢
1
ui
gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
600
gram
babyspinazie
gewassen en uitgelekt
▢
200
gram
zongedroogde tomaatjes in olie
fijngesneden
▢
1
potje
cuisine Boursin light
ongeveer 200 ml
▢
400
gram
gekookte hamblokjes
▢
Pijnboompitten naar smaak
niet geroosterd
Instructies
Spaghetti Koken:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout tot deze al dente is.
Giet af en zet apart.
Ui, Knoflook en Tomaatjes Bakken:
Verhit een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden ui en fijngesneden knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Spinazie en Ham Toevoegen:
Voeg de babyspinazie en de hamblokjes toe aan de pan.
Bak tot de spinazie geslonken is en de hamblokjes doorgewarmd zijn.
Room Toevoegen:
Voeg de cuisine Boursin light toe aan de pan en roer goed door tot alles goed gemengd en warm is.
Serveren:
Leg de gekookte spaghetti op een mooie ronde serveerschaal.
Schep het groente- en hammengsel met de roomsaus over de spaghetti.
Garneer met pijnboompitten naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië