Pureer de spinazie met behulp van een elektrische keukenmachine.
Voeg tijdens het pureren de eieren en de ontvelde knoflooktenen toe.
Snipper de gepelde ui.
Wrijf de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal in met ca. 10 g boter.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep het mengsel in de vuurvaste schaal.
Bak het spinaziegerecht ca. 30 minuten in de oven.
Garneer met gehalveerde tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Lekker bij dit gerecht is warm stokbrood of ciabatta. Wijnadvies: Altijd lekker met een glas droge witte wijn, een Soave of een Vin de Pays d’Oc chardonnay.