Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Romige spinaziesoep met aardappel
Deze romige spinaziesoep met aardappel is heerlijk zacht van smaak en perfect als voorgerecht of lichte lunch. Klaar in een handomdraai!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Roerzeef of staafmixer
Soepopscheplepel
snijplank
soepkommen
Steelpan
Vormmes
Ingrediënten
▢
1
grote
geschilde aardappel
▢
1
grote
ui
▢
2
theelepels
citroensap
▢
40
gram
boter
▢
450
gram
gewassen
uitgelekte en fijngehakte spinazie
▢
¾
eetlepel
groentebouillon
▢
¼
theelepel
zout
▢
½
theelepel
peper
▢
Foelie
naar smaak
▢
Ruim 1 deciliter room
▢
1
liter
water
Instructies
Smelt de boter in een kookpan.
Voeg de aardappel en ui toe en smoor tot glazig, niet bruin.
Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
Voeg de spinazie toe.
Voeg groentebouillon, zout, peper, foelie en citroensap toe.
Pureer de soep met een roerzeef of staafmixer.
Roer de room erdoor zonder de soep opnieuw te koken.
Serveer direct in warme soepkommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
|
Garneer met een toefje extra room en wat versgemalen nootmuskaat.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch