Meng de bloem, het zout, de olie en de kwark tot een glad deeg.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca.
30 cm.
Druk het deeg in een ingevette taartvorm en snijd het overtollige deeg weg.
Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de spinazie en laat deze kort slinken met aanhangend water.
Giet de spinazie af in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Hak de spinazie grof.
Hak de noten grof.
Klop de eieren met de slagroom, zout en peper los in een kom.
Voeg de roomkaas toe en verkruimel deze door het mengsel.
Meng de spinazie en noten erdoor.
Schep de vulling in de taartvorm.
Bestrooi met geraspte kaas.
Bak de taart in ca.
30 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een frisse salade van veldsla, komkommer en citroenvinaigrette voor een uitgebalanceerde maaltijd.Wijnadvies: Lekker met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.