Maak de spruitjes schoon door de buitenste fletse blaadjes te verwijderen, maar laat het onderste gedeelte intact.
Was de spruitjes grondig en kook ze ongeveer 15 minuten in gezouten water tot ze gaar zijn.
Giet de spruitjes af en pureer ze met een pureestamper of staafmixer.
Verwarm 25 g boter in een kookpan en voeg de bloem toe.
Roer goed door en voeg de melk toe.
Laat het mengsel indikken tot een gladde saus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Meng de saus door de spruitjespuree en voeg de resterende boter toe.
Klop krachtig tot een luchtige puree ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de spruitjespuree als bijgerecht bij een vleesschotel of een vegetarische maaltijd.Wijnadvies:Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.