Een smeuïge stamppot van aardappelen, bladspinazie en romige Boursin, verrijkt met knapperig spek en gebakken paprika. Een heerlijk hartig gerecht met een twist!
Kook de aardappelen in een laagje water met een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
Verwarm de bladspinazie in een pannetje of magnetron.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes knapperig.
Voeg de gesnipperde ui en paprikablokjes toe en bak deze 4 minuten mee.
Giet de aardappelen af, schud ze droog en stamp ze fijn.
Meng de aardappelpuree met het spek-paprikamengsel, de spinazie en de Boursin tot een smeuïge stamppot.
Breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met pittige gehaktballetjes of een frisse komkommersalade.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Viognier past goed bij de romige en hartige smaken van de stamppot.