Romige Stamppot met Kerstomaatjes, Ham en Mozzarella
Een romige stamppot met frisse kerstomaatjes, hartige ham en smeuïge mozzarella, afgemaakt met knapperige pijnboompitten en een krokant gegratineerd laagje.
Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze grof.
Voeg melk, Room Culinair en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de kerstomaatjes, ham en bieslook door de puree en doe deze over in een ingevette ovenschaal.
Leg de plakken mozzarella over de stamppot en strooi de pijnboompitten erover.
Gratineer onder de hete grill in ± 5 minuten tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse rucolasalade met balsamicodressing.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij de smaken van de tomaat, ham en mozzarella.