Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tagliatelle met Asperges en Parmaham
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
23
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
vergiet
Ingrediënten
▢
600
g
witte asperges
▢
300
g
tagliatelle
▢
1
pakje
mix voor tagliatelle roomsaus
70 g
▢
250
ml
melk
▢
75
g
parmaham
▢
12½
g
verse bieslook
▢
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Schil de asperges, verwijder de houtige uiteinden en snijd de asperges schuin in plakjes.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de asperges toe aan de pan met kokend water gedurende de laatste 5 minuten van de kooktijd van de tagliatelle.
Giet de tagliatelle en asperges af en doe ze terug in de pan.
Bereid intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, gebruikmakend van de melk.
Meng de saus met de tagliatelle en asperges.
Scheur de parmaham in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pasta.
Knip de verse bieslook fijn en strooi deze over de pasta.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en meng goed.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke pasta met een frisse groene salade en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
/
Snel te maken