Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tagliatelle met Broccoli en Oude Kaas
Geniet van deze romige tagliatelle met knapperige broccoli, gesmolten oude kaas en een vleugje basilicum. Een snel en smaakvol pastagerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
vergiet
houten lepel
Ingrediënten
▢
400
gram
tagliatelle
▢
400
gram
broccoli
in kleine roosjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
½
eetlepel
olijfolie
▢
1
dl
room culinair
▢
1
zakje
oude kaas
geraspt
▢
3
eetlepels
basilicum
fijngeknipt
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
Kook intussen de broccoli 5 minuten in kokend water met zout en giet af.
Giet de tagliatelle af en meng met het uimengsel en de broccoli.
Voeg de room culinair en de geraspte oude kaas toe en meng goed door.
Breng op smaak met peper en strooi de fijngeknipte basilicum erover.
Serveer direct en geniet van dit heerlijke pastagerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade en knapperig ciabattabrood met olijfolie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Valpolicella Terre di Verona past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden