Laat de spinazie ontdooien op laag vuur met de helft van de boter.
Hak de spinazie fijn en doe deze in een kookpot.
Voeg de resterende boter, room, melk, 50 g geraspte kaas, een snufje nootmuskaat, enkele druppels citroensap, zout en peper toe.
Laat het zachtjes koken en roer af en toe door.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking tot deze gaar, maar niet plakkerig is.
Haal de saus van het vuur en roer de eierdooiers erdoor.
Meng goed.
Giet de tagliatelle af en meng direct met de saus.
Voeg de resterende kaas toe en meng tot een romig geheel.
Serveer direct en garneer eventueel met extra geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en knapperig stokbrood.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Bordeaux past perfect bij dit gerecht.