Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tagliatelle met Salami en Spinazie in Tomatensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
tagliatelle
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
1
pakje
pastasaus sugo basilicum
370 g
▢
⅓
goudsalami
à 500 g, in kleine blokjes
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes
▢
10
groene olijven zonder pit
pot à 250 ml, in plakjes
▢
100
g
verse spinazie
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Meng in een hapjespan de tomatenblokjes en pastasaus en laat dit iets inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bak de salami in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur krokant.
Voeg de plakjes knoflook toe en bak deze goudbruin.
Laat tweederde van de spinazie in gedeelten slinken in de tomatensaus.
Giet de tagliatelle af en meng deze met de overgebleven spinazie, gebakken salami, knoflook en bakvet.
Verdeel de romige tomatensaus over de borden.
Leg de tagliatelle in een cirkelvorm op de saus en bestrooi het geheel met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken