Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tagliatelle met Zalm en Citroen-Broccoli
Een smaakvolle maaltijd met een romige zalmroomsaus, frisse citroen en knapperige broccoli. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd!
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef
Ingrediënten
▢
150
g
verse roomkaas met kruiden
▢
200
g
zalmsnippers
▢
400
g
tagliatelle bicolore
▢
600
g
broccoliroosjes
▢
2
el
kraanwater
▢
½
citroen
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Kook ondertussen de broccoli in ca.
5 minuten beetgaar.
Laat in een pan de roomkaas op laag vuur smelten.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de roomkaas en pers het sap uit.
Roer de zalmsnippers, citroensap en water door de roomkaas en verwarm de saus nog ca. 1 minuut door.
Giet de tagliatelle en broccoli af en schep ze op een bord.
Schep de zalmsaus over de tagliatelle en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Feestdagen etc
Verjaardag