Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Tagliatelle met Zeevruchten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
400
g
groene en witte tagliatelle
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
blikken
gepelde tomaten à 400 g
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
potje
zwarte olijvenplakjes
240 g
▢
300
g
fruits de mer
gemengde zeevruchten
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien en knoflook 5 minuten zachtjes.
Voeg de gepelde tomaten, balsamicoazijn, suiker en 2/3 van de olijven toe.
Laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
Roer de fruits de mer door de saus en verwarm nog 1 minuut.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de tagliatelle over vier borden en schep de tomatensaus erover.
Garneer met de resterende olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige tagliatelle met zeevruchten met een groene salade en eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken