Een luxueuze truffel royale, zacht gepocheerd au bain-marie met een diepe umami-smaak door de toevoeging van demiglace. Perfect voor een elegant voorgerecht.
Stamp de truffel in een vijzel fijn samen met de demiglace saus.
Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan het truffel-demiglace mengsel.
Passeer het mengsel door een zeef voor een fluweelzachte textuur.
Giet het mengsel in de beboterde vormpjes.
Plaats de vormpjes in een au bain-marie pan en pocheer gedurende 40 à 45 minuten tot de royale gestold is.
Laat buiten de bain-marie afkoelen voordat je de royales voorzichtig uit de vormpjes stort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met dunne toast en een paar druppels truffelolie voor een extra verfijnde smaak.Wijnadvies:Een droge, mousserende witte wijn zoals een Champagne of een Crémant past perfect bij dit gerecht. De verfijnde bubbels en frisse zuren complementeren de intense smaak van de truffel.