Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in ongeveer 25 minuten gaar.
Spoel de kabeljauw af en stoom de vis ongeveer 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot hij uit elkaar valt.
Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout tot ze zacht zijn.
Pureer de aardappelen met een stamper of mixer en roer de melk, eieren, boter, zout en peper erdoor tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de gestoomde kabeljauw, de gekookte schorseneren en de hamreepjes door de puree en verwarm het geheel op matig vuur nog ongeveer 5 minuten.
Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie en het citroensap toe en meng goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze visstamppot met een frisse groene salade en een scheutje extra citroensap voor een lichte, verfrissende touch.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze romige visstamppot.