Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige visstoof met prei en peultjes
Een romig en smaakvol visstoofpotje met prei, peultjes en mosselen.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
snijplank
Ingrediënten
▢
1
bakje
mosselen
mosselvlees, 150 gram
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
kruidenmix
gemengde kruiden, vers of diepvries
▢
200
gram
koolvis
vers of diepvries
▢
200
ml
koksroom
▢
200
gram
peultjes
▢
300
gram
prei
in ringetjes
▢
200
gram
scholfilet
▢
200
ml
witte wijn
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd de scholfilet in repen en de koolvisfilet in blokjes.
Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de prei zachtjes gedurende 5 minuten.
Voeg de peultjes toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de witte wijn en koksroom toe en breng aan de kook.
Roer de kruidenmix, citroensap, zout en peper naar smaak door de saus.
Bestrooi de vis met zout en peper en schep deze door de groentesaus.
Laat het geheel op laag vuur 8 minuten stoven.
Voeg het mosselvlees toe en verwarm het gerecht nog 2 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met stevige pasta zoals penne, macaroni of tagliatelle.
Wijnadvies:
Jean Demont Bourgogne Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden