Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Witlofsoep met Bleu d'Auvergne en Prei
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
houten lepel
diepe borden
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
300
gram
panklare prei
uit zakje
▢
100
gram
Bleu d'Auvergne kaas
verkruimeld
▢
400
ml
romige witlofsoep
koelvers
▢
8
bruschetta's
Italiaanse broodjes
Instructies
Verhit de olijfolie in de wok en bak de prei in ongeveer 3 minuten beetgaar.
Verkruimel ondertussen 100 gram Bleu d'Auvergne kaas.
Roer de witlofsoep en de verkruimelde kaas door de prei en verwarm de soep zachtjes gedurende 3 tot 4 minuten.
Bestrijk de bruschetta's met de resterende Bleu d'Auvergne kaas.
Schep de soep in twee diepe borden en leg de bruschetta's in het midden van de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch