Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Witlofstamppot met Hamreepjes
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
pan
houten lepel
Ingrediënten
▢
2
struikjes
witlof
ca. 500 g
▢
1
eetlepel
boter
▢
1,2
dl
melk
▢
1
pakje
aardappelpuree met kaas
▢
200
g
hamreepjes
Instructies
Was de witlof en halveer ze in de lengte.
Verwijder de bittere kern en snijd de struikjes in reepjes.
Verhit de boter in de wok en roerbak de witlofreepjes ongeveer 4 minuten.
Verdun intussen de melk met 3,5 dl water in een pan en breng dit aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer het pureepoeder erdoor.
Schep de witlof en hamreepjes door de warme aardappelpuree.
Verdeel de witlofstamppot over twee borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas Pinot Blanc past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij