Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de harde stronk weg.
Snijd de kool in vieren en blancheer de stukken 5 minuten in kokend gezouten water.
Spoel de kool onder koud stromend water en laat uitlekken.
Hak de wortelen en ui fijn en stoof ze zachtjes in de boter tot de ui glazig is.
Voeg de kool toe en giet er ½ liter water over.
Breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten zachtjes koken.
Giet de kool af en houd warm op een serveerschaal.
Laat het kookvocht inkoken tot de helft en voeg dan de room toe.
Laat de saus 5 minuten sudderen en giet over de kool.
Serveer direct, goed warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een stukje knapperig brood of als bijgerecht bij een vlees- of visgerecht.Wijnadvies:Een milde witte wijn zoals Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.