200gworteltjesschoongemaakt en in blokjes gesneden
1kleineuigesnipperd
20gboter of margarine
1eetlepeltomatenpuree
1theelepelgemberpoeder
1potvleesfond380 ml
3bosuitjesschoongemaakt en in dunne ringetjes gesneden
1bekercrème fraîche125 ml
Zout naar smaak
Versgemalen peper naar smaak
1eetlepelgembersiroop
8soepstengels
Instructies
Voorbereiden:
Verhit de boter of margarine in een hoge (soep)pan.
Voeg de gesneden worteltjes en ui toe en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.
Roer de tomatenpuree en gemberpoeder erdoor en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de vleesfond toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de wortels afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Bereiden:
Roer de crème fraîche en 1/4 liter water door de soep.
Breng de soep al roerend aan de kook.
Breng op smaak met zout, peper en gembersiroop.
Roer de soep goed door en verdeel het over vier diepe borden.
Garneer met de gesneden bosui.
Serveer de soep met de soepstengels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige wortel-gembersoep met bosui past goed bij een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner. De levendige citrus- en kruidenaroma's van de wijn vullen de subtiele gember- en uiensmaken van de soep aan, waardoor een evenwichtige smaakcombinatie ontstaat.