Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Zalmquiche uit de Airfryer
Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Taartvorm (15 cm)
Mengkom
deegroller
mes
Ingrediënten
▢
150
g
zalmfilet
in blokjes
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
100
g
bloem
▢
50
g
koude boter
in blokjes
▢
2
eieren + 1 dooier
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
1
bosuitje
in stukken van 1 cm
▢
Kleine
lage taartvorm van 15 cm, ingevet
Instructies
Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
Laat even staan.
Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
Schenk dit mengsel in de taartbodem.
Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk