Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige zuurkool met tofu
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
1
zak
zuurkool naturel
500 g
▢
½
flesje kookroom light
250 ml
▢
3
eetlepel(s)
paneermeel kruiden
pakje 150 g
▢
800
gram
kruimige aardappelen gekookt
▢
2
bakjes tofu roerbakreepjes pittig 180 g
Instructies
Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 150 ml kookwater.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Fruit de uien in 2 el olie, voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 min.
Roer het opgevangen kookwater erdoor.
Meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room, wat peper en zout naar smaak.
Schep de tofureepjes in tomatensaus erop.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree.
Roer de rest van de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad.
Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en sprenkel de rest van de olie erover.
Zet de schaal 35 min. in het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch