Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roodbaars met gegrilde salsa
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
rode paprika's
▢
1
rode ui
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
romatomaten
▢
1
zakje
verse koriander
15 g
▢
4
roodbaarsfilets
a ca. 125 g
▢
1
theelepel
sambal brandal
▢
zout
Instructies
Grill voorverwarmen.
Paprika's wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Paprika en ui op bakplaat uitspreiden en besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
Onder grill paprika en ui in ca. 10 minuten gaar roosteren, af en toe omscheppen.
Intussen tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Koriander fijnhakken.
Roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en op bakplaat leggen.
Rest van olie erover sprenkelen.
Roodbaars ca. 10 cm onder hete grill schuiven en in ca. 4 minuten gaar en lichtbruin grillen.
In kom gegrilde groenten, tomatenblokjes, koriander en sambal door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout.
Roodbaars op vier borden leggen en salsa erover en ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan