Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roodbaarsfilet met aubergine
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal 20 x 30 cm,
keukenpapier
Ingrediënten
▢
8
aardappels
á 80 g, vastkokend, bijv. Lady Christl,
▢
1
aubergine
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
9
eetlepels
olijfolie
▢
4
tomaten
▢
1
takje
tijm
zakje á 15 g,
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
rode-wijnazijn,
▢
zout
▢
peper
▢
1
potje
groene pesto
135 g, Grand'ltalia,
▢
4
roodbaarsfilets
á 140 g,
Instructies
Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
Aardappels in pan met weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
Intussen aubergine schillen en in plakken van 1/2 cm dikte snijden.
Plakken in blokjes van 1/2 cm snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Knoflook pellen en fijnsnipperen.
In pan 6 eetlepels olie verhitten.
Ui en knoflook 4 minuten zachtjes fruiten.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten elk in 8 stukken snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
Tijm, suiker en azijn toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappels elk in 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
Schaal 8 minuten in midden van oven zetten.
Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
Vis in 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
Compote van aubergine over vier borden verdelen.
Vis erop leggen.
Aardappels ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis