Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Room-plaatkoek met rozijnen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
400
gram
bloem
▢
1
zakje
poedergist of 25 gr verse gist
▢
een snufje zout
▢
75
gram
suiker
▢
75
gram
boter
▢
2
dl
lauwwarme melk
Voor de vulling:
▢
1
pakje
kookvanillepuddingpoeder voor 1 liter
▢
¾
liter
melk
▢
130
gram
suiker
▢
20
gram
boter
▢
100
gram
rozijnen
▢
2
eieren
▢
1
bakje umer
400 gr
▢
⅛
liter
zure room
Instructies
Mix alle ingrediënten voor het, laat het rijzen en leg het deeg op een bakplaat.
Maak de pudding met de melk en 80 gr suiker, roer de boter erdoor en laat het geheel afkoelen.
Verdeel de crème over de deegbodem en verdeel de rozijnen daarop.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Roer de umer, de zure room en de eidooiers met de rest van de suiker los,
spatel het eiwit erdoor en strijk dit glad over de vanillecrème uit.
Bak de koek in ± 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Snijd de koek warm in stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek