Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rosbief met Geroosterde Aardappelen en Remouladesaus
Porties:
8
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
rosbief
▢
Olie om de rosbief mee in te wrijven
▢
Peper
▢
Zout met gedroogde Italiaanse kruiden
▢
1
kg
aardappels in de schil
schoongemaakt en in gelijke stukken gesneden
Voor de remouladesaus:
▢
1-2
augurken
fijngehakt
▢
Peterselie
fijngehakt
▢
2
sjalotten
fijngesnipperd
▢
Bieslook
fijngehakt
▢
150
ml
yoghurt
▢
5
eetlepels
mayonaise
▢
Peper en zout
▢
Snufje
suiker
▢
Citroensap
Instructies
Aardappelen:
Verdeel de aardappelen over een braadslede en bestrooi met zout en peper.
Meng ze met twee eetlepels olie of gesmolten boter.
Rooster de aardappelen in de bovenste richel van de combi-stoomoven.
Rosbief:
Wrijf het vlees in met olie, kruiden, peper en zout.
Plaats de rosbief op een rooster en schuif het in de oven op het 2e niveau van onder, met daaronder een opvangschaal.
Gebruik de bratometer om de gewenste kerntemperatuur in te stellen.
Kies in de oven voor het automatische programma 'Braden > Rosbief', waarbij je de gewenste gaarheid kunt selecteren (rood, medium of doorbakken).
Als je handmatig wilt instellen, houd dan de kerntemperaturen aan zoals aangegeven.
Haal het vlees uit de oven en laat het rusten in de warmhoudlade of onder aluminiumfolie.
Aardappelen en saus afmaken:
Zet de ovenstand op de functie Grill en laat de aardappelen krokant worden onder de grill.
Maak ondertussen de remouladesaus door alle ingrediënten ervoor in een kom te mengen.
Breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap.
Serveren:
Serveer de rosief met de geroosterde aardappelen en de remouladesaus.
Garneer eventueel met extra gehakte peterselie en bieslook.
Serveer met een frisse salade, zoals Hollandse kropsla, als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot, past goed bij het vlees en de volle smaak van de remouladesaus.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
Feestdagen etc
Kerst