Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Malse Rosbief met Gekarameliseerde Sjalotten en Honing-Tijmsaus
Een heerlijke combinatie van malse rosbief met een zoete honing-tijmsaus en gekarameliseerde sjalotten, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
750
gram
rosbief
▢
2
theelepels
tijm
▢
75
gram
boter
▢
2
dl
vleesfond
▢
200
gram
gepelde sjalotten
▢
1
eetlepel
vloeibare lindebloesemhoning
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Wrijf de rosbief in met de helft van de tijm.
Braad de rosbief in de helft van de boter bruin aan en bak het vlees naar wens in 20-25 minuten tot het rood of rosé van binnen is.
Haal het vlees uit de pan, pak het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Voeg de vleesfond toe aan de pan en kook in tot de helft.
Halveer de sjalotten en bak ze met de resterende boter en tijm gedurende 5 minuten.
Voeg de honing toe en roer goed door.
Schenk de ingekookte jus uit de pan bij de sjalotten en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer met de honing-tijmsaus en sjalotten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker in combinatie met gegrilde aardappelpuree-rozetten en Chinese bonen.
Wijnadvies:
Serveer met een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst