Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rosbief met mosterdsaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
500
g
rosbief
zelfbediening,
▢
zout
▢
zwarte peper
versgemalen
▢
2
eetlepels
dragonmosterd,
▢
40
g
boter
of margarine
▢
2
eetlepels
sinaasappelmarmelade
▢
2
dl
Slankroom
▢
2
takjes
basilicum
Instructies
Rosbief bestrooien met zout, peper en bestrijken met 1/2 eetlepel mosterd.
In (braad)pan boter verhitten.
Rosbief in 5 minuten rondom bruin bakken.
Met deksel schuin op pan rosbief in nog 15 minuten rosé braden, regelmatig keren. Vier borden voorverwarmen.
Rosbief op plank leggen en onder aluminiumfolie 5 minuten laten rusten.
Rest van mosterd en marmelade door bakvet roeren.
Room toevoegen en aanbaksels losroeren.
Aan de kook brengen en 3 minuten laten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat. Intussen basilicum in reepjes snijden.
Rosbief in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen.
Beetje saus erover schenken en garneren met reepjes basilicum.
Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees