Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rosbief met Rode Wijnsaus en Frambozencompote
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
rosbief
▢
Olijfolie
▢
Peper
▢
Zout
▢
Verse
rozemarijn
Voor de saus:
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
6
jeneverbessen
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
steranijs
▢
250
ml
rode wijn
▢
250
ml
runderfond
▢
100
gram
boter
in blokjes gesneden
▢
Peper en zout
▢
1
bakje
verse frambozen
Instructies
Saus:
Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje boter.
Voeg de jeneverbessen, laurier en steranijs toe.
Laat dit samen met de ui even 'zweten'.
Voeg de rode wijn en de runderfond toe en laat inkoken tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid over is.
Zeef de saus (tot dit punt kan de saus een aantal dagen in de koelkast bewaard worden).
Verwarm de saus opnieuw en klop er de klontjes boter één voor één doorheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg net voor het serveren de frambozen toe aan de saus.
Vlees:
Verwarm de oven voor op 100 °C (hetelucht).
Wrijf het vlees in met olijfolie, bestrooi met peper en zout en leg een paar takjes rozemarijn op het vlees.
Plaats een vleesthermometer in het vlees en stel de kerntemperatuur in op 53 °C.
Als de kerntemperatuur bereikt is, haal dan het vlees uit de oven en laat het nog even rusten.
Serveertip:
Leg het vlees op een mooi bord en schenk er wat van de rode wijnsaus met frambozen overheen.
Serveer met bijgerechten naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot, past goed bij het rijke vlees en de volle smaak van de rode wijnsaus.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
Feestdagen etc
Kerst