Verwarm de sinaasappelmarmelade in een steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, tomatenketchup en wijnazijn.
Schil de gemberwortel en pers deze met behulp van een stevige knoflookpers boven de steelpan.
Breng het glazuurmengsel aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes doorkoken.
Bak de rosbief op een rooster, met een braadslede eronder, gedurende 10 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 200°C.
Haal de rosbief uit de oven en bestrijk deze rondom met het sinaasappelglazuur.
Bak het vlees nog 10 minuten in de braadslede en haal het dan uit de oven om te bestrijken met de rest van het glazuur (bewaar 1 eetlepel).
Bak de rosbief nog 5 minuten in de oven.
Verpak de rosbief in dubbel aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Meng de waterkers met 1 eetlepel olijfolie en de rest van het sinaasappelglazuur.
Snijd de rosbief in dunne plakken en leg ze op een grote schaal.
Leg de waterkers eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke rosbief met een zijdezachte Merlot. De fruitige tonen van de wijn passen perfect bij de zoete en hartige smaak van het sinaasappelglazuur en de sappigheid van het vlees.