Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rosbiefsalade met mosterddressing
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
200
g
veldsla
▢
2
kroppen rode sla
radicchio, ijsbergsla of blaadjes witlof
▢
5
augurken
▢
2
rode uien
▢
½
l
blik artisjokharten
▢
1
bakje cherry/kerstomaten
▢
4
eetlepel(s)
pijnboompitten
▢
500
g
rosbief
in plakjes gesneden
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
Voor de dressing:
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
kappertjes
▢
6
eetlepel(s)
mayonaise
▢
2
eetlepel(s)
mosterd
▢
enkele druppels tabasco
Instructies
Was de slasoorten en laat deze goed uitlekken.
Hak de augurken fijn.
Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
Giet de artisjokharten af en halveer ze net als de tomaten.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Meng de ingrediënten voor de dressing en presenteer deze bij de salade of giet de saus eroverheen.
Leg de plakjes rosbief op een bedje sla.
Verdeel de augurken, de ui en peper en zout over de rosbief.
Strooi de pijnboompitten over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips
Neem in plaats van rosbief reepjes ossentong.
Maak er een vegetarische salade van door rosbief te vervangen door reepjes roombrie, camembert en gorgonzola.
Serveertip:
Voeg in plakjes gesneden kastanjechampignons toe.
Wijnadvies:
Een Muscadet sur lie of frisse wijnen van de Sauvignon Blanc, als Entre-Deux-Mers, Bergerac of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade