Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rosé gebraden entrecôte met zachte roomzuurkool en mosterdsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
entrecôte aan één stuk
▢
40
gram
roomboter
▢
Peper & zout
▢
350
gram
aardappels
in stukken gesneden
▢
1
lente-ui
in ringen
▢
Crème fraîche
▢
50
gram
gedroogde ham
in reepjes gesneden
▢
Djintan
gemalen komijn
▢
300
gram
zuurkool
▢
50
gram
rozijnen
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
100
ml
koksroom
▢
1
theelepel
honing
Voor de mosterdsaus:
▢
200
ml
kalfsfond
▢
Kookvocht van de roomzuurkool naar smaak
▢
1
laurierblad
▢
1
kruidnagel
▢
1
eetlepel
zoete grove mosterd
▢
1
eetlepel
dragonblaadjes
gehakt
▢
Instructies:
Instructies
Verwarm de oven voor op 100°C.
Kruid de entrecôte met peper en zout.
Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten kort aan tot het een mooie kleur heeft.
Plaats de Bratometer in het dikste deel van het vlees.
Leg het vlees op een bakplaat en schuif het in de voorverwarmde oven.
Bak tot een kerntemperatuur van 50°C voor rood of 55°C voor medium/rosé.
Bereid ondertussen de zuurkool:
Doe de zuurkool, rozijnen, kerriepoeder, koksroom, honing en boter in een pan.
Breng op smaak met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes garen op het fornuis.
Voor de mosterdsaus:
Verwarm de kalfsfond met laurierblad en kruidnagel in een pan op het fornuis.
Laat 10 minuten trekken.
Voeg de mosterd toe en laat nog 10 minuten trekken.
Voeg op het laatste moment de dragon toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Kook de aardappelstukken in water gaar.
Meng de gekookte aardappelen in een kom met lente-ui, gedroogde ham, crème fraîche, djintan, peper en zout.
Serveer:
Maak een bedje van zuurkool in het midden van het bord.
Snijd de entrecôte in dunne plakjes en leg dakpansgewijs over de zuurkool.
Garneer met de aardappelen en lepel de mosterdsaus eromheen.
Serveer de overige saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij de smaken van de entrecôte en de mosterdsaus.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij