In een pan rode wijn, knoflook en vleesfond op hoog vuur tot 2 dl inkoken.
Lamsracks bestrooien met zout en peper.
Olijfolie in een pan verhitten.
Boter toevoegen en lamsracks ca.
10–12 minuten rosé bakken, af en toe keren.
Lamsracks uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten.
Aardappelblokjes in het braadvet ca.
5 minuten zachtjes bakken.
Vleesfond erbij schenken en ca.
5 minuten meekoken.
Truffelolie door de jus roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Jus met aardappelblokjes over vier voorverwarmde borden verdelen.
Lamsracks tussen de botjes in stukjes snijden en op de aardappelblokjes leggen.
Serveren met peultjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met verse kruiden zoals tijm of peterselie voor extra aroma.Wijnadvies: Een volle rode Bordeaux of een stevige Syrah past uitstekend bij het lamsvlees.