Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Röstirondjes met Mediterrane Tonijnsalade en Geroosterde Rode Ui
Met deze Franse tonijnsalade met kappertjes doe je visliefhebbers een groot plezier! Ogen dicht... en waan je op een dobberend jacht ergens aan de Cóte d'Azur.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
of
grillpan
Ingrediënten
▢
4
Aviko Rösti rondjes
naturel
▢
1
rode ui
▢
2
tl
olijfolie
▢
1
kleine
sjalot
▢
1
tl
kappertjes
▢
100
gr
tonijnmoot in olie
uitgelekt uit blik
▢
2
el
crème fraîche
▢
1
takje
dille
Instructies
Bereid de röstirondjes volgens de instructies op de verpakking.
Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren.
Pel de rode ui en snijd deze in partjes van 1 cm.
Bestrijk de ui dun met olijfolie.
Rooster de ui op de barbecue of in een grillpan gedurende 4-5 minuten per kant, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Snipper ondertussen de sjalot heel fijn en hak de kappertjes fijn.
Meng de tonijn met sjalot, kappertjes en crème fraîche.
Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
Hak de dille grof.
Leg de röstirondjes op een schaal en beleg ze met de tonijnsalade en de geroosterde rode ui.
Bestrooi het geheel met grofgehakte dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan