Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snijd de sjalotten in vieren.
Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
Maal nog wat grove peper erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.