Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roti
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
deegroller
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
1 kilo,
▢
Zout
▢
peper
▢
50
g
boter
of margarine
▢
300
g
zelfrijzend bakmeel
▢
500
g
sperziebonen
▢
750
g
aardappels
vastkokende
▢
1
grote
ui
▢
1
rode peper
▢
5
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
kerriepoeder
▢
3
theelepels
koriander
gemalen
▢
2
theelepels
djinten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
tablet
kippenbouillon
▢
1
zakje
santen
▢
3
eetlepels
bloem
om te bestuiven
Instructies
VOORBEREIDEN:
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippenvlees van botten nemen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
Met koele hand in 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast 30 minuten laten rusten.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
BEREIDEN:
Eén bord voorverwarmen.
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn 3 minuten zachtjes bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en 1 minuut meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
Aan de kook brengen en afgedekt 20 minuten zachtjes laten stoven.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Door kip santen roeren en nog 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.
Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met sambal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Suriname