Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roti van Allerhande
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
deegroller
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
ca. 1 kilo,
▢
Zout
▢
peper
▢
50
g
boter
of margarine,
▢
300
g
zelfrijzend bakmeel
▢
500
g
sperziebonen
▢
750
g
vastkokende aardappels
▢
1
grote
ui
▢
1
rode peper
▢
5
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
kerriepoeder
▢
3
theelepels
gemalen koriander
▢
2
theelepels
djinten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
tablet
kippenbouillon
▢
1
zakje
santen
▢
3
eetlepels
bloem
om te bestuiven
Instructies
Voorbereiden:
Kip bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten en kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
Kip uit pan op bord scheppen en iets laten afkoelen.
Kippenvlees van botten nemen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Intussen in kom bakmeel, zout en 13/4 dl water door elkaar Toeren.
Met koele hand in ca. 5 minuten tot soepel deeg kneden.
Als deeg te droog is nog wat water toevoegen.
Deeg verpakken in plasticfolie en in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 3 cm breken.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
Ui pellen en snipperen.
Peper wassen, halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Bereiden:
Eén bord voorverwarmen.
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten.
Ui, peper, kerriepoeder, koriander en komijn ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Aardappels en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken.
Toevoegen: kip, bouillontablet en 1/2 liter water.
Aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven.
Intussen deeg in 8 stukken verdelen en tot balletjes rollen.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deegballetjes uitrollen tot 8 ronde lappen van ca. 24 cm doorsnede.
Grote koekenpan dun invetten met rest van olie en verhitten.
Roti's in ca. 2 minuten aan beide kanten lichtbruin bakken.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Door kip santen roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes laten stoven.
Op smaak brengen met zout.
Aan tafel op vier borden roti leggen en kip in kerriesaus ernaast scheppen.
Serveren met sambal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Suriname