Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Rozemarijnbouillon met kip en venkel van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
2
kipfilets
▢
1
venkel
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
kippenbouillontabletten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
zakje
verse rozemarijn
15 g
▢
4
eetlepels
witte vermout
Instructies
Kipfilets in dunne reepjes snijden.
Venkel schoonmaken, halveren en in dunne reepjes snijden.
Knoflook pellen. In pan 1 1/2 liter water aan de kook brengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Wok verhitten.
Olie over panbodem laten uitvloeien.
Kip in wok doen, knoflook erboven uitpersen en geheel ca. 2 minuten roerbakken.
Bouillon in wok schenken.
Reepjes venkel en rozemarijn (4 takjes achterhouden voor garnering) toevoegen.
Deksel op wok leggen en bouillon ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken.
Rozemarijn uit bouillon nemen, vermout erdoor roeren.
Bouillon over vier diepe borden verdelen.
In elk bord takje rozemarijn leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Kip
/
Voorgerechten