Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rucola Salade met Druiven, Biet en Geitenkaas
Een frisse en kleurrijke rucola salade met druiven, biet, geitenkaas en olijven. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
Lepel
Ingrediënten
▢
150
g
witte of blauwe druiven
gehalveerd
▢
75
g
rucola slamelange
▢
100
g
biet julienne
▢
50
g
zachte geitenkaas of geitenkaasbolletjes
▢
Citroenolie
naar smaak
▢
Zwarte olijven
in schijfjes gesneden
Instructies
Doe de rucola slamelange in een mengkom en voeg de julienne gesneden biet toe.
Meng de gehalveerde druiven en zwarte olijven door de salade.
Verkruimel de zachte geitenkaas of voeg de geitenkaasbolletjes toe aan de salade.
Besprenkel de salade met citroenolie naar smaak en meng alles voorzichtig door elkaar.
Serveer de salade direct als een fris en kleurrijk bijgerecht of lichte lunch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé past goed bij de smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick