Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Rucoladesalade met parmaham en aardbeiendressing
Bron: Allerhande juli 2000
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
staafmixe
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
100
g
Parmaham
▢
1
sinaasappel
▢
200
g
aardbeien
▢
1
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
½
theelepel
suiker
▢
zout
▢
peper
versgemalen
▢
2
eetlepel(s)
pistachenoten
gepelde
▢
1
rijpe avocado
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
75
g
rocket slamelange
gemengde
Instructies
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Parmaham in reepjes snijden en in ca. 3 minuten krokant bakken.
Sinaasappel uitpersen.
Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen.
Helft van aardbeien halveren.
Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing.
Op smaak brengen met zout en peper.
Pistachenoten grof hakken.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Sla over vier borden verdelen.
Avocado en aardbeien erover verdelen.
Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten