Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rucolapizza met verse tomatensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
blik
pizzadeeg
▢
250
gr
gorgonzola
▢
4
vleestomaten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
vloeibare honing
▢
2
eetlepels
droge witte vermout
▢
versgemalen peper
▢
1
theelepel
allesbinder
▢
60
g
rucola
▢
zout
▢
1
theelepel
balsamicoazijn
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Pizzadeeg in vier stukken snijden en op bakplaat leggen.
Gorgonzola in plakjes snijden en erover verdelen.
Pizza in midden van oven in 13 a 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
Intussen tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, in stukken snijden en pitjes verwijderen.
In steelpan 1 eetlepel olie verhitten.
Knoflook pellen enerboven uitpersen.
Tomaten, honing en vermout toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
In keukenmachine saus pureren en op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel iets dikker maken met allesbinder.)
Rucola omscheppen met azijn en rest van olie.
Pizza's op vier borden leggen en tomatensaus erover uitstrijken.
Rucola erover verdelen en royaal bestrooien met peper.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
44
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
27
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza