Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderbraadworst met Gestoomde Zuurkool in Bier
Geniet van deze hartverwarmende Runderbraadworst met Gestoomde Zuurkool in Bier, een heerlijk Nederlands gerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
▢
100
g
boter
▢
1
ui
gesnipperd
▢
500
g
zuurkool
uitgelekt
▢
150
ml
bier
▢
1
laurierblad
▢
4
runderbraadworsten
▢
4
eetlepels
grove mosterd
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Verhit 50 g boter in een hapjespan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de uitgelekte zuurkool, bier, laurierblad en zout en peper naar smaak toe aan de pan.
Laat de zuurkool op laag vuur ongeveer 20 minuten stoven.
Verhit in een braadpan de resterende 50 g boter en bak de runderbraadworsten op matig vuur in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar.
Haal de worsten uit de pan en snijd ze in plakjes.
Giet de aardappels af en laat ze even uitdampen.
Verdeel de gestoomde zuurkool en aardappels over vier borden, leg de plakjes braadworst erbij en serveer met een lepel grove mosterd.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland