Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderconsommé
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de bouillon:
▢
6
liter
water
▢
750
gram
runderpoelet
▢
4
kruidnagel
▢
2
ui
▢
2
wortelen
▢
1
prei
▢
1
bos
selderij
▢
tijm
▢
laurier
▢
zout
▢
10
geplette
peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
peterselie
Voor het klaren:
▢
2
wortelen
▢
1
prei
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
3
eetlepels
tomatenpuree
▢
1
teentje
knoflook
▢
tijm
▢
laurier
▢
zout
▢
5
geplette
peper
▢
300
gram
gehakt
▢
12
ei
Voor het garnituur:
▢
het vlees van de bouillon
▢
enkele
bieslook
Instructies
Bouillon:
Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af.
Steek de kruidnagels op de uien.
Voeg de ongesneden groeten toe.
Schuim regelmatig af en ontvet.
Doe de kruiden erbij en laat 1 1/2 uur trekken tot het vlees gaar is.
Giet de soep door een puntzeef en houd het vlees in een bodempje bouillon apart.
Klaren:
Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes.
Vermeng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het rundergehakt en voeg er een beetje water bij.
Meng de losgeklopte eiwitten erdoor.
Giet de bouillon erover, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 40 minuten trekken.
Passeer het geheel door een natte neteldoek.
Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip de bieslook fijn.
Doe het garnituur in een soepterrine en overgiet met de kokende consommé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep