Een smaakvol gehaktbrood met een vulling van ui, olijven en Parmezaan. Geserveerd met een romige paddenstoelensaus. Een complete maaltijd met pasta en groenten.
Fruit in 1 eetlepel bakboter de fijngehakte uien en kruid ze met peper en paprikapoeder.
Laat ze wat afkoelen.
Vermeng de gefruite uien met het gehakt, het verkruimelde brood, de geperste knoflook, de tomatenpuree, de kruiden, de gehakte olijven, de Parmezaanse kaas, 2 theelepels zout en het losgeklopte ei.
Vorm het gehaktmengsel tot een ovaal 'brood', rol dat door bloem en leg het een half uur koel weg.
Verhit in de braadpan de rest van de bakboter op halfhoog vuur en bak het gehaktbrood rondom bruin.
Leg het deksel schuin op de pan en braad het gehaktbrood onder keren op laag vuur in 45 minuten gaar.
Bereid met het gezeefde braadvet, het zakje paddestoelenroomsaus en melk de saus volgens de aanwijzingen.
Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met de paddenstoelensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met lintmacaroni, gekookte snijbonen en een komkommersalade.Wijnadvies:Een Italiaanse rode wijn, zoals een Sangiovese.