Verdeel het gehakt in kleine stukjes met behulp van een vork in een pan.
Voeg de gesnipperde ui en het stukje foelie toe aan het gehakt en roer goed door.
Giet de vleesbouillon in de pan en breng het geheel langzaam aan de kook.
Laat de bouillon 30 minuten zachtjes trekken.
Leg een stuk kaasdoek of een schone theedoek in een zeef boven een andere pan en schenk de bouillon door de zeef (het gehakt wordt verder niet meer gebruikt).
Snijd het brood in blokjes.
Pers het teentje knoflook uit boven de olijfolie in een schaal, roer goed door en meng de broodblokjes door de knoflookolie.
Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin, terwijl je ze regelmatig omschept.
Laat de gebakken broodblokjes afkoelen op keukenpapier.
Verwarm de bouillon opnieuw.
Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes.
Roer de Madeira door de bouillon en voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden.
Schep (aan tafel) de hete bouillon over de broodblokjes en muntreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van deze soep en vult de verse munt en de vleesbouillon goed aan.