Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpot met Rode Wijn en Champignons
Een rijke Franse runderstoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en zilveruitjes. Perfect voor een gezellig en smaakvol diner!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
houten lepel
Ingrediënten
▢
500
g
runderlappen
in dobbelstenen
▢
100
g
magere spekblokjes
▢
4
sjalotjes
fijngesneden
▢
± 20 zilveruitjes
▢
250
g
champignons
▢
1
klein
blikje tomatenpuree
▢
1
eetlepel
bloem
▢
2
dl
rode wijn
▢
2
dl
runderbouillon
▢
Mespuntje
tijm
▢
1
laurierblaadje
▢
Fijngehakte peterselie
▢
Peper
▢
Zout
▢
75
g
boter
Instructies
Snijd de runderlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes.
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart.
Zet het vuur hoog en bak de rundvleesdobbelstenen aan alle kanten bruin.
Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
Bak de sjalotjes en zilveruitjes kort mee.
Roer de tomatenpuree door het vlees en voeg daarna de bloem toe.
Bak dit 1 minuut zachtjes.
Voeg de rode wijn en runderbouillon toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout, peper, tijm en laurier en voeg de spekblokjes toe.
Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de champignons in wat boter tot ze goudbruin zijn.
Voeg de champignons vlak voor het opdienen toe aan de stoofpot.
Garneer met fijngehakte peterselie.
Serveer met rijst, aardappelen of een stuk knapperig brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een klassieke Franse Bourgogne-wijn of een Pinot Noir past perfect bij de rijke smaken van deze runderstoofpot.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter