Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rundersukade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
soeppan
Ingrediënten
▢
4
sukadlappen
ca 4 cm
▢
½
winterwortel
▢
2
sjalotten of uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
3
blaadjes
laurier
▢
3
takjes tijm
▢
5
dl
jus de veau
▢
2
dl
rode port
▢
2
dl
rode wijn
▢
3
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
2
eetlepel(s)
appelstroop
Instructies
Snijd de winterwortel, maak knoflook schoon en snij alle groenten in blokjes.
Bloem het vlees aan beide kanten.
Zet een koekenpan en een soeppan op het vuur en verhit in beide een beetje olie.
Bak het vlees bruin in de koekenpan.
Fruit het boeket aan in de soeppan en leg het vlees hierop.
Blus het geheel
af met de rode wijn en de port en voeg de tomatenpuree, appelstroop en de jus toe.
Af en toe draaien en 4,5 uur sudderen
Als het gaar is, vlees eruit, saus beetje inkoken en op smaak brengen, vlees er weer in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk